Dvadesettrogodišnji obrambeni fudbaler Kemal Osmanković novi je fudbaler Lokomotive!

Dvadesettrogodišnji obrambeni fudbaler Kemal Osmanković novi je fudbaler Lokomotive!

Osmankoviću je ovog ljeta istekao ugovor sa Željezničarom, a sada je pronašao novi angažman. Nastupat će za Lokomotivu koja je izborila i evropska takmičenja kroz HNL.

“Prije svega, želim opravdati svoj dolazak u Lokomotivu i čim prije se nametnuti treneru, da ponovimo dobra izdanja od ove sezone i da na kraju pokušamo osvojiti i neki trofej”, rekao je Osmanković na predstavljanju i dodao:

“Od europske sezone. Lokomotiva igra sa Rapidom, Viktorijom ili Bešiktašom. To su sve odlične ekipe, biti će teško no nadam se da ćemo uspjeti proći 2.pretkolo.”

Kaže kako je gledao Lokomotivu u prošloj sezoni i da je zadivljen.

“Naravno da sam gledao Lokomotivu ove sezone. Posebno pred sami kraj prvenstva. Zadivili su me svojim igrama i čestitam svim igračima i trenerima na tome.”

Uporedio je HNL i Premijer ligu.

“Odnos HNL i BiH Premijer lige? U HNL-u se igra brži nogomet u odnosu na BiH Premijer Ligu. Bolji su tereni ovdje. Vjerojatno bolji tereni utječu na brži tempo igre u HNL.”

“Konkurencija je pozitivna jer je to ono što igrače čini još boljima. Na meni je da radim, da radom opravdam dolazak u Lokomotivu, a na treneru da procjeni tko će igrati. Ne plašim se konkurencije nego gledam na nju kao na priliku koja će tjerati kvalitetu moje izvedbe na još viši nivo!”, zaključio je stameni stoper.

KOMENTARI

Scsport.ba