Iako se špekulisalo da bi Elvis Sarić mogao napustiti Al Ahli iz Saudijske Arabije, to se nije desilo i izgledno je da će naš fudbaler i u budućnosti nositi dres ovog kluba.

Iako se špekulisalo da bi Elvis Sarić mogao napustiti Al Ahli iz Saudijske Arabije, to se nije desilo i izgledno je da će naš fudbaler i u budućnosti nositi dres ovog kluba.

Sarić se našao u prvih 11 u meču s El Hazmom, kojeg je Al Ahli savladao sa 4:2.

“Klasika, kao i svugdje na svijetu. Nakon pet mjeseci pauze treba vremena i utakmica u nogama za povratak u top-formu”, rekao je za Dnevni avaz Sarić te dodao:

“Vruće je skoro za neizdržati. Inače, ovdje se ne igra u ovo doba godine, ali sada je – zbog poznate situacije, sve drugačije. Ostalo nam je još sedam kola, te polufinala i nadam se finale Kupa. Inače, naredna sezona se ovdje nastavlja odmah nakon ove.”

Sarić otkriva da u Džedi temperature dostižu i 45 ili 46 stepeni Celzijusa.

“Ne znam tačno, 45 ili 46 stepeni Celzijusa. Baš su teški uslovi za trenažni proces i utakmice, ali šta je – tu je.”

Drugoplasirani El Nasr bježi Al Ahliju pet bodova, a prvoplasirani El Hilal 14…

“S obzirom da četiri ekipe idu u Ligu prvaka, mislim da tu nećemo imati nekih problema… Al Hilal je posljednjom gostujućom pobjedom nad El Nasrom (1:4 –op.a.) „osigurao“ titulu, tako da ćemo se mi sada više orijentirati na Kup. Međutim, još se ne zna termin kada će se igrati završnica Kupa – septembar ili početak oktobra”, kaže Sarić za Avaz.

Kao i u velikom dijelu svijeta, veliki je broj ljudi zaraženih korona virusom.

“Ima puno zaraženih. Ne znam tačan broj, jer ne pratim svakodnevno te informacije. Mislim da svaki dan ima po oko 2.000 novozaraženih…”

Iako nema karantina, Sarić kaže da uglavnom nigdje i ne izlazi.

“Smijemo, sve OK. Ali vjerujte, nigdje ni ne hodam, jer ovdje sada „gori zemlja“. Inače, kad odem negdje u zatvoreni prostor stavim zaštitnu masku. Nema nigdje policijskog sata.”

Utakmicu Al-Ahli – Al Hazm 4:2 trebala je suditi sudijska trojka iz BiH – Irfan Peljto, Davor Beljo i Senad Ibrišimbegović.

“Jedan od inostranih sudija, koji je doputovao u Saudijsku Arabiju – ne, nije naš djelilac pravde, bio je zaražen koronavirusom, tako da će stranci suditi tek za sedam ili 14 dana”, kaže Sarić na kraju razgovora za Avaz.

KOMENTARI

Scsport.ba