U Tužilaštvo Bosne i Hercegovine danas su sprovedena tri lica uhapšena u okviru operativne akcije “Trag” usmjerene na otkrivanje organizovane kriminalne grupe koja se bavi krijumčarenjem droge.

Lica čiji su inicijali N.Š, D.B. i S.V. u Tužilaštvo BiH su sproveli policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva utrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske uprave Trebinje, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i izvještaj o lišenju i sprovođenju.

Iz Policijske uprave Trebinje saopšteno je da su lica M.N. i F.V, nakon kriminalističke obrade, otpušteni iz prostorija ove uprave, dok je M.S. u Javnoj zdravstvenoj ustanovi “Opšta bolnica” zbog zdravstvenih tegoba koje je osjećao i ranije.

“Tužilaštvu BiH je dostavljen izvještaj o otkrivanju izvršilaca krivičnih djela protiv 11 lica za koje postoji osnov sumnje da su u vrijeme trajanja akcije ‘Trag’ izvršila krivična djela iz oblasti organizovanog kriminaliteta i zloupotrebe droga”, naveli su u saopštenju.

Iz Policijske uprave Trebinje dodali su da na području koje operativno pokriva Policijska uprava Foča juče nije bilo uhapšenih.

U saopštenju su dodali da je kod lica N.V. iz Foče izvršen pretres kuće i pomoćnih prostorija po naredbi Suda BiH, te da nisu pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima organizovanog kriminala i neovlašteni promet droge i da zbog toga lice nije obuhvaćeno izvještajem o otkrivanju izvršilaca krivičnih djela.

Ova lica sumnjiče se da su od septembra 2019. godine do avgusta ove godine na području Trebinja, Mostara, Istočnog Sarajeva i Dubrovnika izvršili krivično djelo organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet droge iz Krivičnog zakona BiH.

bhrt.ba