Na stadionu “Tušanj” nakon šest godina, organizirano je “Prvenstvo BiH u atletici za pionire-ke” na kojem su nastupali  pioniri-ke iz 22 bosanskohercegovačka kluba.

Rekonstrukcijom atletske staze, ponovo su se nakon šest godina, od kada je zadnji put održano neko zvanično takmičenje stekli uslovi za organizaciju ne samo domaćih nego i međunarodnih takmičenja.

S obzirom na to da je  na području FBiH još uvijek na snazi mjera okupljanja na  sportskim manifestacijama  na otvorenom do 100 ljudi, Klub je učinio sve da takmičenje  bude organizirano uz sve epidemiološke mjere.

Na ovom prvenstvu učestvovali su i atletičari Vodopad i pri tom su osvojili šest medalja.

Zlatnu medalju osvojila je Amina Keljalić u vortexu te Asima Kokić u skoku u vis. Srebrnim odličjima okitili su se Paula Rimac u vortexu, Amina Popaja u bacanju kugle. Treće mjesto osvojila Sureja Hadžić u skoku u vis, a isti rezultat ostvario je Ahmed Emušić u utrci na 80 metara s preponama.

Već u srijedu (29.07.) u Sarajevu se održava Pojedinačno prvenstvo BiH za dječake i djevojčice na kome će nastupiti najbolji takmičari Atletskog kluba “Vodopad” Jajce.

 

 

(Jajce Online)