Proteklog vikenda u organizaciji Atletskog kluba “Sarajevo” u Sarajevu održano je Prvenstvo Bosne i Hercegovine u atletici za mlađe juniore i juniorke, na kojem su nastupili i atletičari/atletičarke Atletskog kluba “Vodopad” Jajce.

Na natjecanju je nastupilo 27 klubova iz cijele Bosne i Hercegovine uz stroge mjere organizatora zbog situacije uzrokovane virusom Covid 19, a naši atletičari ostvarili su zapažene rezultate osvojivši šest medalja.

Prvo mjesto osvojila je Patricija Bilandžija u bacanju kladiva, dok je Sara Bogić ostvarila isti rezultat, ali u bacanju koplja. Dabar rezultat je ostvarila i Antonija Brzić te Boris Vođević u osvojivši treće mjesto u bacanju kladiva.

Što se tiče trkačkih disciplina Matija Lučić je osvojio treće mjesto na 110 metara s preponama, dok su brončani u štafeti 4×100 bili Belmin Krak, Anđelko Dražetić, Matija Lučić i Boris Vođević.

To je još jedan u nizu odličnih uspjeha mladih jajačkih atletičara,s obzirom na smanjen trenažni proces na koji su mladi sportaši bili primorani zbog novonastale situacije uzrokovane pandemijom.

 

 

(Jajce Online)