Pošast korona virusa ‘’ujedinila’’ je navijače Dinama i Hajduka. U nedjeljnom derbiju zajedno će promatrati utakmicu sa zapadne tribine maksimirskog stadiona.

Pošast korona virusa ‘’ujedinila’’ je navijače Dinama i Hajduka. U nedjeljnom derbiju zajedno će promatrati utakmicu sa zapadne tribine maksimirskog stadiona.

Naime, od ozbiljnog potresa, 22. marta ove godine, maksimirsko je zdanje tek djelomično u funkciji. Građevinski eksperti za statiku poslije pomne inspekcije, istočnu i južnu tribinu stadiona označili su žutom etiketom: ‘’privremeno neuporabljivo’’!

Dinamo je inače ove sezone već odigrao dvije utakmice u Maksimiru, na kojima su vrata vrata južne tribine bila otvorena navijačima: protiv Slaven Belupa (sveukupno je nazočilo 1.682 ljudi) i Osijeka (1.703). No, statički izračuni za južnu tribinu završeni su tek pred gostovanje Hajduka…

Prema preporukama Nacionalnog štaba, klubovi Prve HNL do kraja sezone mogu koristiti trećinu raspoloživih kapaciteta stadiona. U konkretnom (maksimirskom) slučaju, to je 5.970 mjesta.

A na zapadnoj tribini – dolje (gdje će biti smješteno i 300 pripadnika Torcide) trenutni je kapacitet 1.656 mjesta. Budući da su u prodaji i ulaznice za gornji dio zapadne tribine, za očekivati je da će organizator zaštititi Hajdukove navijače od mogućih diverzija s više etaže.

Stariji konzumenti nogometnog sporta sjećaju se vremena kada su navijači Dinama i Hajduka također dijelili istu tribinu. Imali su čak i zajedničku budnicu:

‘’Dinamo i Hajduk, dva su kluba bratska, njima se ponosi čitava Hrvatska’’.

Niko nema iluzija da bi slične stihove mogli čuti i ove nedjelje…

No, u jednom detalju BBB i Torcida zacijelo će biti sljubljeni tijekom maksimirskog ogleda. Navijačke grupacije danas povezuje jedino ogromna netrpeljivost spram braće Mamić. Nije potrebno imati staklenu kuglu da bi se predvidjelo ponašanje navijača za vrijeme nedjeljne utakmice.

Čini se poprilično izglednim da će jedna skupina ‘’dati intonaciju’’, a onda će zbor sa zapadne tribine (uz potporu sa sjevera) bezočno vrijeđati Zdravka i Zorana Mamića. Ovaj potonji u nedjelju će i voditi Dinamovu momčad…

Svojevrsni indikator nedjeljnih događanja prosvjed je Dinamovih navijača u srijedu navečer. Tristotinjak BBB-a bez povika i transparenata, zajedno s odredom interventne policije stajalo je sat vremena na parkiralištu pored zapadne tribine.

Izaslanstvo BBB-a (njih sedmorica) bilo je i na razgovorima u klubu. Izrazili su svoje nezadovoljstvo novim trenerom (Mamić), a nakon kraće konverzacije pridružili su se ostatku skupine. Ubrzo su se svi razišli…

KOMENTARI

Scsport.ba