Vlada Republike Srpske trebalo bi da na današnjoj sjednici u Banjaluci razmatra rebalans programa rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica za 2020. godinu.

Predviđeno je i razmatranje prijedloga rješenja kojim se Republici Srpskoj, nakon konačnosti rješenja o potpunoj eksproprijaciji, dozvoljava stupanje u posjed nekretnina eksproprisanih rješenjem Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Područne jedinice Doboj, u svrhu izgradnje dionice Koridora “Pet ce” koji prolazi kroz katastarske opštine Bušetlić, Grapska Donja, Grapska Gorsa i Kostajnica na području Doboja.

Planirano je i razmatranje izvještaja o poslovanju za prošlu godinu i izvještaja o izvršenju programa investicija za 2019. preduzeća za poštanski saobraćaj Republike Srpske Banjaluka.

Vlada bi trebalo da razmatra i prijedlog odluke o potvrđivanju rang-liste za finansiranje projektnih prijedloga, prema prioritetnim oblastima finansiranja, po osnovu “Javnog poziva jedinicama lokalne samouprave u Republici Srpskoj za podnošenje prijedloga projekata za dodjelu sredstava iz finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja 2019/2020”.

Na dnevnom redu je i razmatranje izvještaja o radu bosanskohercegovačke željezničke javne korporacije za prošlu godinu, te rebalansa plana poslovanja ove korporacije za ovu godinu.

bhrt.ba