Načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić pripredila je tradicionalni prijem za učenike generacije i vukovce osnovnih i srednjih škola. Učenici su za svoj uspjeh i rezultate nagrađeni prigodnim novčanim nagradama u iznosu od 200 do 450 KM.

Opština je izdvojila 4.400,00 KM za sedam srednjoškolaca i jedanaest osnovca. Nagrađeni su đaci generecije, vukovci, te učenici sa dobrim rezultatima na regionalnom i republičkom takmičenju.

”Ovo je jedan od ljepših dana u toku godine, jer smo ugostili najbolje učenike osnovnih i srednjih škola . Mi smo ponosni na njih, jer oni i kad odu bilo gdje vam Mrkonjića zadrže takav uspjeh i uspiju u životu na svom profesionalnom planu”, rekla je Aničićeva i svim đacima poželjela uspješno dalje školovanje.

Emilija Savić učenik generacije Gimnazije zahvalila se na nagradi, ali je istakla da sve ovo radi ne zbog nagrada i priznanja, već zbog sebe i svog znanja, a onda samo ta priznanja dođu kao neki podsjetnik na to. Emilija planira da upiše Građevinarstvo u Banja Luci.

Opština Mtrkonjić Grad izdvaja značajna sredstva i za stipendiranje studenata. Svi studenti koji redovno upišu godinu studija ostvaruju pravo na stipendiju. U školskoj 2019/2020.godini za stipendiranje opština će izdvojiti 180.00 KM.

 

 

(Jajce Online)