Fudbaleri Sarajeva se u svom Trening centru u Butmiru nastavljaju spremati za novu sezonu Premijer lige BiH i nastup na evropskoj sceni.

Fudbaleri Sarajeva se u svom Trening centru u Butmiru nastavljaju spremati za novu sezonu Premijer lige BiH i nastup na evropskoj sceni.

Prije nekoliko dana je bordo tim odigrao i svoj prvi meč nakon pet mjeseci pauze, a sa minimalnih 1:0 je savladana visočka Bosna.

“Nakon dugo vremena odigrali smo i tu pripremnu utakmicu. Mislim da je ona bila jako bitna jer dugo nismo igrali i nadam se da ćemo i u narednom periodu imati utakmice, s obzirom na situaciju koja vlada”, rekao je šef struke bordo tima Vinko Marinović.

Marinović je istakao kako je bitno da se u toj utakmici vidjelo na čemu tim treba raditi.

“Ono što je bitno je da smo u toj utakmici s Bosnom vidjeli neke stvari koje su nam potrebne da radimo, te da u narednom periodu popravljamo neke stvari koje nisu dobre. Najbitnije je da smo igrali.”

Utakmicom je zadovoljan i prvotimac Dušan Hodžić, koji kaže kako je cilj bio da se ekipa što više istrči.

“Dosta smo trkački dobro odradili, samo je realizacija izostala što je dobro poslije pet mjeseci neigranja utakmica. Bio je cilj da se što bolje istrčimo. Svi radimo maksimalno i mislim da ćemo ispuniti zadati cilj”, rekao je Hodžić.

Podsjećamo, nova sezona Premijer lige BiH počinje 1. augusta, a Sarajevo će našu državu predstavljati u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

KOMENTARI

Scsport.ba