Svaka djevojka na ovom svijetu sigurno mašta o savršenoj i predivnoj prosidbi, a to je ono što definitivno ostaje kao jedna od najljepših uspomena na ljubav.

U moru prosidbi širom svijeta, najdraže su nam one koje se dešavaju u Bosni i Hercegovini, a jedna od njih se upravo sinoć dogodila u kraljevskom gradu Jacu.

Naime, u strogom centru Jajca pored vodopada zaljubljeni Srđan Jović iz iznenadio je svoju djevojku Dajanu Leto, a ova priča dobila je sretan epilog, budući da je djevojka hrabro kazala “Da”, što je upotpunilo cjelokupni događaj i ispunilo očekivanja romantičnog mladića.

-Sinoć smo se vjerili na vodopadu jer je Jajce naš grad ljubavi. Ovdje smo započeli našu ljubav i proveli mnogo lijepih i nezaboravnih trenutaka, a sad ćemo je krunisati na najljepši način, rekao je mladi par iz Šipova za portal Jajce Online.

Jajce smatraju jednim od najljepših gradova BiH – grad svjetla, kamena i vode kako ga nazivaju, ali sada da ga možemo s punim pravom nazvati i gradom ljubavi .

Osim brojnih prosidbi na različitim lokacijama, na Ajfelovom ili Plivskom mostu u Jajcu, nedaleko od vodopada, na kovanoj ogradi preko koje se pruža pogled na posljednji počinak Plive zaključano je na stotine različitih katanaca s ispisanim imenima, datumima i porukama na svim jezicima svijeta.

Ljubavni katanci nisu samo jajačka stvar, ima ih u mnogim evropskim i svjetskim gradovima, oni su interaktivna izložba na otvorenom, umjetnička instalacija koja, kao i nadolazeće proljeće, budi nadu i vraća vjeru u pravu ljubav.

Mnogi ljudi su prepoznali ovaj trend, Jajce je dobilo novo turističko obilježje pored postojećih. Ne tako slavno kao možda Julijin balkon u Veroni, ali ipak mjesto vrijedno zanimanja.

 

 

(Jajce Online)