Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Ognjen Vranješ vratio se sa pozajmice u briselski klub i zadužio dres sa novim brojem.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Ognjen Vranješ vratio se sa pozajmice u briselski klub i zadužio dres sa novim brojem.

Iako je u AEK-u stekao veliki ugled navijača i praktično kultni status, Banjalučanin se vratio u Anderlecht jer klubovi nisu uspjeli da se dogovore o visini obeštećenja, a društvo će mu praviti još dvojica igrača koji su vraćeni sa pozajmica. To su Hannes Delcroix i Luka Adžić.

Vranješ ima ugovor sa Anderlechtom na još dvije sezone.

Ranije je u briselskom klubu nosio dres s brojem 55, međutim, za narednu sezonu je dobio novi broj – 21. Isti broj nosio je u AEK-u.

Podsjetimo, u julu 2018. godine, Banjalučanin je upravo iz AEK-a prešao u Anderlecht za 3,2 miliona eura, a otkako je pet godina ranije napustio ruski Krasnodar, Vranješ je promijenio sedam klubova i nigdje nije zadržao duže od godinu dana.

U Anderlechtu su svi problemi za Vranješa počeli kada je u javnost isplivala njegova afera sa Jelenom Karleušom, dok je u karijeri i branio boje Borca iz Banje Luke, Crvene zvezde, Napretka, moldavskog Sheriffa, Krasnodara, Spartaka iz Vladikavkaza, turskih ekipa Elazigspor i Gaziantep, španskog Sportinga iz Gijona i ruskog Toma iz Tomska, prije dolaska u Atinu i Brisel.

Nedavno je u Banjoj Luci, gdje je proteklih sedmica bio na odmoru, hapšen zbog tuče.

KOMENTARI

Scsport.ba