Turistička agencija ‘Lambada travel agency’ uskoro organizuje ljetovanja u Turskoj, a donosimo vam njihova iskustva s njihovog prvog putovanja nakon pandemije koronavirusa.

-Nakon sat vremena i 50 minuta ugodnog leta iz Sarajeva za Antaliju, te uz avionsko osoblje na maternjem jeziku i bez turbulencija, sletjeli smo na aerodrom u Antaliji.

S obzirom na to da su naši letovi iz Sarajeva u ranim jutarnjim satima, na antalijskom aerodromu nije bilo uobičajene gužve. Prije nego što smo napustili avion, ispunili smo COVID-19 INFO obrazac koji smo naknadno predali na pasoškoj kontroli.

Šetajući aerodromom na dosta mjesta smo uočili upute pridržavanja mjera i socijalnog distanciranja na koje smo već svi navikli i nije nam bio problem da se uklopimo. Negdje usput neprimjetno smo prošli automatsko skeniranje temperature tijela gdje bi trebalo da izdvoje putnike koji imaju malo višu tjelesnu temperaturu (napominjemo da za ulazak u Republiku Tursku nije potreban apsolutno nikakav COVID-19 test, pa čak i za one putnike za koje se utvrdi da imaju povišenu tjelesnu temperaturu R.

Turska na samom ulazu vrši POTPUNO BESPLATNO COVID-19 testiranje. Ako nalaz bude pozitivan, kompletnu organizaciju hospitalizacije i organizacije do povratka u matičnu zemlju R. Turska vrši na SVOJ račun!

Na izlazu iz aerodroma, naši vodiči vas upućuju prema autobusima koji vas voze direktno do hotela koji ste prethodno odabrali, a ljubazno osoblje naše partnerske agencije u Antaliji uručuje vam higijenski set koji vam sigurno nije od viška.

Po dolasku u hotel, ponovo slijedi brzinska kontrola temperature tijela, dezinfekcija kofera, ispunjavanje obrasca za prijem u hotel i vaš zasluženi odmor može da počne…

COVID-19 VRIJEDNOST VIŠE:

 • na svakom koraku nalaze se automatski aparati za dezinfekciju ruku koje svojevoljno možete koristiti koliko želite,
 • svi hotelski prostori se održavaju besprijekorno čisto i po najstrožijim higijenskim standardima,
 • jela na švedskim stolovima su izolirana i služe Vam ih restoranski chefovi,
 • samo posebno certifikovani hoteli mogu raditi i to samo na 60% kapaciteta pa su dosadašnje velike gužve uveliko smanjene,
 • cijene ljetovanja prihvatljivije nego ikada prije,
 • shopping prihvatljiviji nego ikada prije,
 • ljubaznost svih domaćina na zavidnom nivou,
 • sprovođenjem socijalne distance napokon dobijate veliku dozu privatnosti koja je prije bila veliki luksuz.

Napominjemo da su naši letovi za Antaliju direktni i to tri puta sedmično iz Sarajeva pa dužinu Vašeg odmora možete birati kako želite. Na raspolaganju su vam paket aranžmani od 8, 9, 10, 11, 13, 14 i više noćenja BEZ SKRIVENIH TROŠKOVA!

Naša ekipa će sljedećih nekoliko dana posjetiti na desetine hotela te vam direktno prenijeti iskustva s lica mjesta. Javite nam se kako bismo vam pomogli u odabiru vašeg idealnog odmora…, poručuju iz Lambada travel agency.

Kontakt:

 • 030 252 143
 • Mail@lambada.ba
 • Zlatnih Ljiljana 1, Bugojno

 

 

(Jajce Online/PROMO)