Fudbaleri Krupe obavili su jučer testiranja na korona virus, a rezultati koji su stigli obradovali su sve u kanjonu Vrbasa, s obzirom da niko u redovima novog-starog premijerligaša nije zaražen.

Fudbaleri Krupe obavili su jučer testiranja na korona virus, a rezultati koji su stigli obradovali su sve u kanjonu Vrbasa, s obzirom da niko u redovima novog-starog premijerligaša nije zaražen.

Stručni štab na čelu sa Zoranom Marićem tako će bez ikakvih prepreka moći da nastavi sa trenažnim procesom, kako bi ekipa što spremnije dočekala start premijerligaške sezone.

“Možemo potvrditi da u našem timu nema zaraženih”, rekao je za Mondo Mladen Ilić, direktor Krupe.

Od 28. juna, kada su počele pripreme za novu sezonu, ekipa vrijedno radi, ali je atmosferu malo poljuljala teška povreda Josipa Miketeka.

Vezista Krupe zbog pokidanog prednjeg ukrštenog ligamenta koljena morat će na višemjesečnu pauzu, a njegov izostanak sigurno će se osjetiti u prvom dijelu sezone.

“Pripreme teku svojim tokom, a sve treninge obavljamo na stadionu BSK-a u Banjaluci, zbog radova na našem terenu. Imali smo taj peh sa Miketekom i nakon nekoliko pregleda sada je jasno da će morati podvrgnut hirurškom zahvatu“, istakao je Ilić.

Plan predviđen za prelazni rok ne bi trebalo mnogo da se mijenja, s obzirom da je Krupa veoma dobro pokrivena na sredini terena, tako da, barem za sada, ne planiraju tražiti zamjenu za povrijeđenog Miketeka.

“Na toj poziciji poprilično dobro smo popunjeni i ne vjerujem da će tu biti nekih ozbiljnijih poteza. Sigurno će se njegov nedostatak osjetiti u prvoj polusezoni, ali nastojaćemo da tu prazninu popunimo kvalitetnim igračima koje već imamo, poput Nikole Dujakovića, Ajdina Redžića i Nikole Mandića”, kaže direktor Krupe.

Za razliku od sredine i terena, akvizicije se očekuju u odbrani i napadu.

“Deficitarni smo na pozicijama desnog beka i napadača, nakon transfera Jove Lukića u Borac. Ostali smo bez prvog strijelca, tako da nam je to prioritet, na kojem najviše radimo. Ali, ukoliko se pojavi neki igrač koji je kvalitetom iznad ovoga što mi imamo, na bilo kojoj poziciji, sigurno ćemo to iskoristiti i pokušati da ga dovedemo, odnosno dodatno se pojačamo.”

Krupa je definitivno ostala bez čuvara mreže Amara Bajića (21), koji se nije previše naigrao u proteklom periodu.

“Okončali smo saradanju sa golmanom Bajićem, koji nije imao neku pretjeranu minutažu za ovih godinu dana, koliko je bio član našeg kluba. Drago nam je što je bio član ekipe koja je osvojila titulu u Prvoj ligi RS i želimo mu sve najbolje u nastavku karijere. On će vjerovatno naredni angažman imati u Bratstvu iz Gračanice”, rekao je Ilić.

Već danas, fudbalere Krupe očekuje izuzetno jak test meč, protiv Zrinjskog iz Mostara. Utakmica se igra u Tomislavgradu (18 sati), uz direktan prenos na kanalu RTV HB.

“Ovo je prva, svakako i najozbiljnija provjera, koja nas čeka u narednih mjesec dana. Očekuje nas duel sa jednom od najjačih ekipa u BiH. Vjerujem da će trener dati priliku većini igrača. Nakon toga, u srijedu krećemo put Zlatibora, gdje ćemo odigrati četiri kontrolna susreta, koji bi trebalo da nam daju jasniju sliku. Očekujemo i određena pojačanja u narednim danima, kako bismo stvorili kostur ekipe za prvo kolo, sigurno i najtežu moguću utakmicu, protiv šampiona Sarajeva“, zaključio je Ilić.

KOMENTARI

Scsport.ba