U Republici Srpskoj su od 15. juna do 3. jula ove godine izdata 1.522 turistička vaučera za subvencionisanje smještaja u ugostiteljskim objektima.

Tako je, kroz projekat dodjele turističkih vaučera građanima, generisano oko 12.000 noćenja u ugostiteljskim objektima za smještaj na području RS.

Prema evidenciji koja se vodi u Ministarstvu trgovine i turizma, najveći broj izdatih vaučera odnosi se na smještaj koji je u turističkoj ponudi u banjskim centrima širom Republike Srpske, a velika je zainteresovanost i za odmor u prirodi i boravak na otvorenom koji su u ponudi u Nacionalnom parku “Sutjeska”, kao i za turističku ponudu grada Trebinje, te etno-sela “Stanišići” u Bijeljini.

Pravo prijave za dodjelu turističkog vaučera u iznosu od 100 KM ima svaki punoljetni građanin RS koji ima mjesto prebivališta na području tog bh. entiteta (uključujući i građane Brčko Distrikta koji imaju državljanstvo RS), a koji izvrši rezervaciju u ugostiteljskom objektu za smještaj u minimalnom trajanju od tri noćenja.

Pravo za vaučer građani mogu da ostvare do 10. novembra 2020. godine, a korištenje vaučera je predviđeno do 15. novembra.

Za sada su prijavljena 64 ugostiteljska objekta za smještaj u kojima je moguće izvršiti rezervaciju, kao i 24 turističke agencije posredstvom kojih je moguće odabrati turistički paket aranžman za boravak na destinacijama u RS.

bhrt.ba