U velikoj Sali Općine Jajce jučer je upriličen sastanak članova Izvršnog odbora SDA – Općinski odbor Jajce i članova mjesnih odbora ove stranke s područja općine Jajce.

Cilj sastanka je bio da se članovi mjesnih odbora upoznaju s aktivnostima koje su u proteklom mandatu imali članovi zakonodavne i izvršne vlasti a koji dolaze iz ove političke stranke.

Tako su se na sastanku obratili zastupnik u Skupštini Srednjobosanskog kantona Amer Mrako, ministar privrede u Vladi SBK dr. Nisvet dr. Hrnjić, savjetnik potpredsjednice Federacije Bosne i Hercegovine Bajro Makić, te s lokalnog nivoa zamjenik predsjednika Kluba vijećnika u Općinskom vijeću Jajce Amel Zekan i naposljetku načelnik Općine i predsjednik OO SDA Jajce Edin Hozan.

 

Predstavljene su aktivnosti koje su vođene u ovoj godini i planovi za naredni period s posebnim osvrtom na činjenicu da su pred strankom izborne aktivnosti u kojima će se nastojati formirati što širi probosanski patriotski blok koji će biti sposoban odgovoriti izazovu vremena i situacije. Data je bezrezervna podrška rukovodstvu stranke na čelu s predsjednikom Edinom Hozanom.

Sastanak je protekao i u znaku mjera socijalne distance, a prisutnima je sugerisano pridržavanje mjera na sprečavanju širenja zaraze korona virusom.

 

 

 

(Jajce Online/SDA Jajce)