Centrum Trade iz Banjaluke početkom juna je počeo s izgradnjom najsavremenijeg prodajnog centra Retail Park na lokaciji bivšeg Vodoprivrednog preduzeća “Sava” Gradiška.

Glavni izvođač radova je kompanija Komotin d.o.o. Jajce, koja je nakon iskopnih radova postavila danas i prvi stub budućeg centra.

Vrijednost investicije prelazi nekoliko miliona eura, a namjera investitora je obezbijediti mjesto za ugodan i sveobuhvatan šoping u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Kako smo ranije objavili, Centrum Retail Park će se prostirati na 18.000 m2 i predstaviti do sada neviđenu ponudu svjetskih marki sa aktuelnim kolekcijama odjeće i obuće. Osim ponude sportske i modne odjeće, drogerijskih i tehničkih roba, velikog Pet i Vrtnog centra, ponudu će činiti i sve za gradnju, opremanje i uređenje doma.

Pored poznatih svjetskih brendova koji dolaze u Gradišku, u žiži interesovanja je i dodatni sadržaj koji će Centrum Retail Park omogućiti. U okviru kompleksa nalazit će se igraonica i multifunkcionalni prostor predviđen za animiranje najmlađih, gdje je planirano organizovanje rekreacijskih, edukativnih i kulturnih manifestacija za djecu i odrasle.

U Retail parku planiran je veliki broj prodavnica, kino, dječje igraonice, restorani i kafići.

Retail park nalazit će se na putnom pravcu koji direktno vodi od graničnog prelaza sa EU. Jedini je Retail Park na teritoriji koja se prostire od Zagreba do Slavonskog Broda, a svojom blizinom interesantan je za kupce koji žive na teritoriji između ova dva hrvatska grada.

Plan je da se kompletna izgradnja završi u drugoj polovini 2021. godine.

 

(akta.ba)