Tradicionalna proslava maturskih večeri je izostao u većini srednjih škola u Bosni i Hercegovini, a oproštaj od srednjoškolskih dana učenici su mahom organizirali na izletištima.

U Jajcu vjeruju kako će se maturalna zabava ove godine ipak održati. Naime, kako saznajemo, brojni učenici srednjih škola sa svojim razrednicima i predstavnicima pronašli su način da dostojanstven način, uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera, obilježe kraj svog srednjoškolskog obrazovanja.

U dogovoru s rukovodstvom škole i općinskim i policijskim organima dogovorili su proslavu u nedjelju, 5. jula/srpnja. Okupljanje maturanta je predviđeno u 18.30 sati ispred Muzeja II zasjedanja AVNOJ-a, a svečani defile će krenuti u 19 sati.

Tradicionalni defile jajačkim ulicama biže drugačiji u odnosu na prethodne godine. Svečani mimohod je predviđen da polazi od zgrade Muzeja II zasjedanja AVNOJ-a preko Plivskog/Ajfelovog mosta, zatim ulicom Hrvoja Vukčića Hrvatinića pa sve do kružnog toka i do svadbenog salona “Ladan” i to bez zadržavanja i zaustavljanja.

-Obraćamo građanima s molbom da budu odgovorni i da shvate ozbiljnost situacije prema kojoj se odvija matursko veče, a to je da se i dalje pridržavanje mjera koja se odnose na okupljanja. U skladu s tim, molimo vas da se ne skupljate u velikom broju na jednom mjestu, da poštujete preporučene mjere, te da se ne približavate objektu gdje ćemo proslaviti našu maturalnu večer. Ovim putem vas pozivamo da nam se odgovorno pridružite, imajući na umu da želite da nam uljepšate našu večer i da u skladu s tim ispoštujete naše molbe, pridržavate se uputa Federalnog štaba civilne zaštite i mjera koje su na snazi, poručili su maturanti i organizatori.

Ako dođe do znatnijih promjena zbog same epidemiološke situacije, javnost će biti blagovremenom obaviještena.

 

 

(Jajce Online/Foto: Samed Žužić Multimedia)