Nakon uspješne izvedbe komične predstave “Emrđensi”, amaterski teatar Omladinskog centra Jajce “Citedela” s ponosom vam predstavlja novi proizvod svoje kreativne radionice – predstavu “Duša ciganska”. Riječ je djelu osmišljenom na teatarskoj radionici šest mladih Jajčana i Jajčanki uz režiju i koordinaciju Amele Halaba.

Predstava na satiričan način govori o porocima društva s kojima se mnogi susreću i bore godinama, a na komičan način bit će prezentovana Jajačkoj publici.

Kako kaže Amela Halaba, voditeljica teatra, na predstavi se radi od početka godine s prekidima uzrokovanih pandemijom Covid 19, kada su bili primorani obustaviti svaki vid aktivnosti.

-Predstava se ‘rodila’ na jednoj od naših radionica gdje se okuplja kreativna grupa mladih jajačkih entuzijasta. Uz razgovore o današnjici društva došli smo na ideju predstave Ciganska duša koja govori o porocima današnjice. Mladi donose priču na izuzetan način. Veoma sam ponosna njima, a vjerujem da će se i Jajčanima svidjeti ono što ćemo predstaviti u subotu” – naglasila je Amela.

Predstava će se održati 27.06.2020.godine u zgradi muzeja AVNOJ-a sa početkom u 19 sati, uz sve mjere opreza zbog pandemije Covid 19.

Teatarska grupa ovom prilikom zahvaljuje se direktorici Muzeja AVNOJ-a Emsadi Leko zbog susretljivosti i mogućnosti implementacije vježbi I u konačnici same predstave.

 

 

(COD Jajce)