Najmlađi polaznici Borčeve škole rukometa, koji treniraju pod nadzorom Dejana Unčanina, proveli su danas nezaboravno popodne!

Naime, mladi Borčevi rukometaši danas su na treningu imali priliku da se druže sa tri sada standardna reprezentativca BiH i igrača koja su u prošlosti nosila crveno-plavi dres, a od kojih svakako mogu mnogo da nauče, a riječ je o Srđanu Predragoviću, Marku Paniću i Vladimiru Vranješu.

Predragović, inače desni bek, rođen je 1995. godine, ali nije imao tu sreću da ostavi značajan trag u najjačem timu Banjalučana jer se još kao srednjoškolac, 2012. godine, preselio u omladinsku školu slavnog njemačkog Gumersbaha.

Zadržao se tu do 2015. godine, nakon čega je nastupao za TUSEM Esen, Nojhauzen i Linc, iz kojeg se 2018. godine vratio u Gumersbah, koji ga je slao na pozajmice u HSG Nojs iz Diseldorfa i Linc. Od decembra prošle godine je član švajcarskog Bazela.

Marko Panić, takođe desni bek, rođen je 1991. godine, a iz Borca je otišao 2012. godine.

Zadužio je opremu francuskog Šamberija, gdje je ostao pet godina, dvije godine je bio član poljske ekipe Azoti-Pulavi, a od prošle je član bjeloruskog Meškova.

Najstariji od ove trojke, Vladimir Vranješ, rođen je 1988. godine, igra na poziciji pivota, a karijeru je počeo u Borcu. Jednu godinu je proveo u slovenačkoj ekipi Slovenj Gradec, iz koje se vratio u Borac i Banjaluku, te ostao do 2012. godine, kada se preselio u Španiju, prešavši u redove Ademar Leona.

Godinu dana kasnije, prešao je u mađarski PIK Seged, gdje je ostao tri godine, nakon čega je potpisao za Tatabanju, čiji je član i danas.

 

(Mondo)