Jajčanin Emrah Makić (18) prošao je trnovit put kako bi izrastao u profesionalnog fudbalera. Kako ne živi blizu grada, on je bio prisiljen da svaki dan stopira, pješači po kiši i snijegu, sve samo da bi došao na trening.

Nakon dobrih partija u Radniku iz Hadžića i Metalleghe BSI na red je došao i bh. prvak FK Sarajevo. On je ubrzo prekomandovan juniorski tim gdje je doživio dosta uspona, ali i padova.

-Pa sigurno da je bila čast nastupati za takav klub kao što je Sarajevo. Sigurno da svi imaju poštovanje prema vama i vašim saigračima, ali mislim da smo izgubili dosta toga kako je nastala ova situacija s koronavirusom, priča nam Emrah Makić.

Osim što je dobio ponudu od nekoliko maših domaćih klubova, za njegove usluge zainteresirani su i klubovi iz Njemačke, Austrije pa čak i daleke Malezije.

-Kao svaki igrač koji igra u takvom ili poprilično tako dobro klubu imam neke ponude, ali iskren da budem ništa nije konkretno i 100 posto. U razgovoru sa svojim zastupnikom sam čak imao nadu i za inostranstvo, ali kao što sam rekao, koronavirus je poremetila dosta toga, rekao je Makić.

S predanim radom želi ostvariti svoje dječake snove koje strpljivo gradi.

-Ono sto sigurno mogu reci jeste to da neću stati, oduvijek sam imao velike ambicije, međutim ne ide sve onako kako smo planirali, ali to me neće spriječiti da nastavim raditi na ostvarenju svojih ciljeva, navodi on.

Pandemija koronavirusa pogodila je cijeli svijet, a sportisti su danima bili udaljeni s terena.

-Sigurno da je koronavirus poremetila dosta toga u cijelom svijetu, mislim na gore, pa tako i u svijetu sporta. Formu sam održavao individualnim treninzima kod kuće uz plan i program trenera, kazuje Makić

Mladom i talentiranom Makiću bila je čast nastupati za jedan od najboljih timova u našoj zemlji.

-Na kraju želim da se zahvalim klubu u kojem sam proveo godinu dana unazad i da im poželim sreću u daljem radu, a ja se nadam da ću što prije naći novi angažman i donijeti ispravnu odluku, rekao je Emrah Makić za kraj našeg razgovora.

Podsjećamo, prošle godine Emrah Makić je na manifestaciji „Izbor sportiste godine” osvojio je laskavu titulu sportske nade s područja općine Jajce.

 

 

(Jajce Online)