Ponajbolji fudbaler Širokog Brijega Branimir Cipetić poručio je kako je dolazak na Pecari najbolji potez karijere.

Ponajbolji fudbaler Širokog Brijega Branimir Cipetić poručio je kako je dolazak na Pecari najbolji potez karijere.

Igrama u Širokom Brijegu zaslužio je i poziv Dušana Bajevića u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali je pandemija korona virusa spriječila dolazak na okupljanje.

U razgovoru za Bljesak.info Cipetić je poručio kako mu se mnogo svidio dolazak u Široki.

“Dolazak u NK Široki Brijeg najbolji je potez u mojoj karijeri. Niko mi nije garantovao kako ću igrati, ali sam vjerovao u sebe i nadao se kako se svojom kvalitetom mogu nametnuti treneru i izboriti mjesto u prvoj ekipi. Na kraju – sve se poklopilo. Postao sam standardan u timu, pružao vrlo dobre igre, često asistirao za pogotke, tako da je moja karijera krenula nekom uzlaznom putanjom”, rekao je Cipetić i nastavio:

“Svime sam sretan, od početka do kraja, rad i trud su se isplatili. (…) Moram to reći, ovaj klub i grad neće imati većeg navijača od mene. U Širokom Brijegu su me vrlo lijepo primili, ovdje se osjećam kao kod kuće. Nije samo riječ o poštovanju prema gradu i klubu, nego je u pitanju velika ljubav koja se rodila u ovih godinu dana. Uostalom, u Širokom Brijegu sam upoznao i djevojku Anu, brojne prijatelje, tako da me dosta emocija veže za ovaj grad. Ako i odem ovog ljeta, obećavam kako ću se sigurno jednog dana vratiti na Pecaru. Želim osvojiti trofej s ovim klubom”, kaže novi reprezentativac BiH.

Dotakao se i proglašenja sezone završenom poručivši da su u njegovom klubu žrtve, kao i u nekolicini ostalih.

“Jesmo žrtva, ali ne samo mi, nego i FK Željezničar, FK Velež i FK Tuzla City. Svi smo mogli kroz prvenstvo izboriti nastuo u Europi, a i FK Željezničar se boriti za naslov prvaka, jer nisam siguran kako bi FK Sarajevo lako obranilo naslov da se igralo do kraja. Uostalom, mi smo bili u polufinalu Kupa BiH, četiri utakmice su nas dijelile od trofeja i novog izlaska u Europu, a i u prvenstvu smo pokazali kako možemo sa svima igrati i svima parirati. Neki su nas bili olako otpisali”, ističe Cipetić koji je na kraju dodao da postoji interes nekih klubova.

“Istina, postoje neki upiti, pozivi i ne znam što će na kraju biti. No, ne opterećujem se time previše. Ugovorom sam vezan za NK Široki Brijeg, ovdje mi je uistinu lijepo i fokusiran sam isključivo na ovu momčad. Dok sam u Širokom Brijegu, samo mi je NK Široki Brijeg u glavi”.

KOMENTARI

Scsport.ba