Nogometaši Tuzla Cityja odradili su danas posljednji trening u post-korona periodu.

Nogometaši Tuzla Cityja odradili su danas posljednji trening u post-korona periodu.

Ekipa sada odlazi na pauzu, a šef stručnog štaba Zlatan Nalić upravo je danas i stigao iz Švedske kako bi sa igračima porazgovarao prije rastanka.

“Želio sam im se, prije svega, zahvaliti na profesionalnom odnosu koji su iskazali proteklih mjeseci. Marljivo su trenirali, individualno, a kasnije i u grupama, pripremali se kao da će se sezona nastaviti, iako su slutili da to neće biti slučaj. Radili su po programu koji sam uredno slao, zaista mi je žao što nismo uspjeli ovu silnu energiju pokazati u takmičarskim utakmicama. Igračima je, inače, sve uredno isplaćeno, ugovori su ispoštovani do kraja”, ističe Nalić u razgovoru za SCsport.

Vjeruje kako bi njegov tim sigurno osigurao plasman na evropsku scenu da se takmičenje u Premijer ligi BiH odigralo do kraja.

“Mi smo, sasvim sigurno, najoštećenija ekipa u našem prvenstvu. Ne samo da sam ubijeđen da bismo izašli u Evropu, već bi i cijela tabela pretrpjela značajne promjene, samo da se odigralo preostalih 11 kola. Ali, šta se može, donesena je takva odluka i mi tu sad ništa ne možemo poduzeti”, kaže prvi stručnjak premijerligaša iz Simin Hana.

Njegova ekipa do kraja mjeseca će krenuti s pripremama za narednu sezonu, koja počinje 1. avgusta.

Ovaj dosadašnji period treninga neće biti uzalud, vjerujem da ćemo ga iskoristiti na pravi način i biti na dobrom nivou već pri samom startu novih priprema. Okupljanje je zakazano za 22. juni, uskoro bismo trebali početi i tražiti adekvatna pojačanja”, zaključuje Zlatan Nalić.

KOMENTARI

Scsport.ba