U jednom od banjalučkih restorana, Borčevi igrači, treneri i uprava spustili su zavjesu na povratničku sezonu, u kojoj su, umjesto planirane 33, odigrali samo 22 utakmice u elitnom fudbalskom rangu.

FOTO: MONDO/Dragan Šutvić

U jednom od banjalučkih restorana, Borčevi igrači, treneri i uprava spustili su zavjesu na povratničku sezonu, u kojoj su, umjesto planirane 33, odigrali samo 22 utakmice u elitnom fudbalskom rangu.

Predsjednik Borca Vico Zeljković istakao je još jednom da su neutemeljena mišljenja da je Takmičarska komisija prekinula sezonu u Premijer ligi zbog određenih pritisaka Borca.

Prije svega, moram da kažem da je nama svima krivo, svi smo razočarani što se sezona završava na ovakav način. Svi smo tu radi fudbala na zelenom terenu, kako igrači, tako i mi u upravi i navijači. Ovo je jedna teška odluka za bh. Savez i sam fudbal, ali jednostavno na osnovu svih elemenata, moralo je da se ide u tom smjeru. Bitno je reći da smo mi u prošlosti prihvatali neke odluke koje nam nisu išle na ruku. Sve smo podnosili na stoički način, sve muke i nepravde smo izdržali i nismo kukali. Sad kad nam ova odluka, na neki način, ide u prilog, takođe je prihvatamo, što je i logično, i sigurno je da treba da je iskoristimo kako bismo u budućnosti postigli što bolje temelje za još veći i brži razvoj kluba. Činjenica je da smo u proteklom periodu uspjeli da vratimo višedecenijske i višemilionske dugove koji su mučili Borac i jednostavno, to je bila glavna kočnica razvoja samog kluba. Sada je sigurno da imamo dobar put da dalje razvijamo klub, prije svega infrastrukturu i sve te stvari koje jedan klub čine ozbiljnim”, rekao je predsjednik Borca Vico Zeljković na početku obraćanja predstavnicima medija.

Prvi čovjek kluba, koji će na toj funkciji da ostane do septembra, ponovo je odbacio navode određenih medija da je Borac bio glavni kočničar nastavka prvenstva zbog pozicije na kojoj se nalazio.

“Napominjem da smo mi do ovog mjesta došli zasluženo, na zelenom terenu, moram da podsjetim javnost da smo mi na zimskoj pauzi bili bod iza lidera, tako da je ova opšta farsa protiv Borca koja se napravila u jednom dijelu medija u BiH čista glupost. Odluka je donesena na osnovu relevantnih odluka, kako u RS, tako i u Federaciji BiH. Bitno je reći da je i sama Federalna liga završena, tako da i to govori puno stvari.”

Obećan je planski i kontinuiran rad.

“Vući ćemo najbolje poteze kako bismo klub vratili u borbu za vrh i trofeje. Naravno da se od Borca očekuje uvijek najviše, mi smo toga svjesni i sigurno je da u narednom periodu treba napasti kako šampionsku titulu, tako i trofej u Kupu. Što se tiče same Evrope, poznato je da je ovo četvrti izlazak Borca na evro-scenu u post-ratnoj istoriji. Prošla tri nastupa okončana, su, nažalost u prvom kolu, a da li će biti realno da ove godine preskočimo prvo kolo, ne znam. Međutim, mogu da obećam da će klub iz godine u godinu da raste i da će ubuduće biti normalno da prolazimo kvalifikaciona kola. Mislim da je za ovu godinu uspjeh što smo se našli u Evropi, poslije povratničke sezone. Ne treba da pravimo pritisak da u tom prvom kolu nešto moramo. Bitno je da tih 180 minuta što bolje izgledamo. Sigurno je da niko nije nepobjediv u 180 minuta, svi mogu da se prođu, tako da smo optimisti i potrudićemo se da to dočekamo spremni. Što se tiče samog tima, naravno da je pandemija korona virusa uticala i na neke finansijske stvari i vidjećemo kako će se to sve odvijati u narednim mjesecima. Moramo da budemo pažljivi oko toga i sigurno je da ćemo usmjeriti pažnju na omladinsku školu i neke igrače koji su bili pri prvom timu i koji bi sad trebhalo da dobiju šansu. To ne znači da ćemo biti išta lošiji kvalitetom, već jednostavno smatramo da imaju taj kvalitet. Moramo u narednim godinama da napravimo bazu od igrača iz omladinske škole koja će ići što više prvom timu. To treba da bude dugoročan put Borca kako bi imao finansijsku stabilnost”, zaključio je Zeljković, a prenosi Mondo.

KOMENTARI

Scsport.ba