Rukometni bh. reprezentativac, rođeni Jajčanin Marko Panić, trenutno član Brest Meshkova posjetio je članove RK Jajce.

“Dio svog vremena danas je posvetio našem klubu, podijelio par vrijednih savjeta, pokazao vježbe i poteze koje rade vrhunski rukometaši, a razgovarali smo i o daljim planovima i ambicijama. Marku se od srca zahvaljujemo i želimo dobro zdravlje i uspješan nastavak karijere, a mi idemo dalje”, istakli su iz RK Jajce.

Jajčani su počeli sa treninzima nakon pauze od skoro dva mjeseca i sretni su zbog toga.

“Svi smo se poželjeli lopte i rukometnog terena, starih drugara i prijatelja, tako da su nam druženja puna emocija i želje da se što prije vratimo redovnom treniranju i utakmicama”, poruka je iz ovog kluba.

Ova njegova gesta zaista zaslužuje sve pohvale što je uljepšao dan članovima ovog kluba, ali i sigurno im pomogao pri dijeljenju svog iskustva.

Panić je karijeru na jajačkom asfaltu na stadionu u Pijavicama, tad nismo imali dvorane osim školskih. Danas je velika zvijezda bh. rukometa. Uzoran sportista i građanin Jajca, veliki humanista, a prije svega veliki čovjek.

Živio je u mnogim državama, ali Jajce nikad ne zaboravlja, uvijek se u njega rado vraća i svoje slobodne dane provodi s najboljom rajom na svijetu.

Našoj djeci može biti očigledan primjer, momak koji počeo ni otkud. Trenirao je, kad je god imao priliku, trčao obalom Plivskih jezera, a naveče je rado igrao s rajom basket na svojim Barama.

S punim pravom možemo reći da je ponos grada Jajca u svakom smislu!

 

 

(SportSport.ba/Jajce Online)