Do Lokalnih izbora ostalo je nešto više od šest mjeseci, a političke stranke u našem gradu užurbano se pripremaju za kampanju. Iz izvora bliskih OO A-SDA Jajce saznali smo da će, osim liste za Općinsko vijeće imati i kandidata za čelnu poziciju u Jajcu.

U narednom periodu dobit ćemo više informacija od predsjednika stranke Medage Hodžića, koji će detaljnije iznijeti njihove planove i šta možemo očekivati od njegove političke opcije.

U toku prijave

Ovjerene političke stranke i ovjereni nezavisni kandidati od 19. do 27. jula podnose prijave za ovjeru koalicija, odnosno listu nezavisnih kandidata. Od 5. do 17. avgusta dostavljaju se kandidatske liste. Izborna kampanja počinje 16. oktobra i trajat će do 14. novembra do sedam sati.

Zbog trenutne situacije s koronavirusom, omogućene su i elektronske prijave. Rok za prijavu birača traje do 1. septembra 2020. do 20 sati.

Na prošlim Lokalnim izborima na 37 biračkih mjesta u Jajcu bilo je upisano 25.312 birača.

U utrci za načelničku poziciju bila su samo dva kandidata, Edin Hozan i dr. Stipan Jezerčić. Ove godine prema nekim najavama očekuje nas sedam kandidata, a neke stranke su već potvrdile svoje najave.

U narednom periodu saznat ćemo šta nas očekuje, ko će ispuniti svoja obećanja i najave.

 

 

 

(Jajce Online)