Policijski službenici Policijske stanice Šipovo, 28.05.2020. godine, lišili su slobode lice inicijala A.G. iz Šipova zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Omogućavanje uživanja opojnih droga“.

Naime, policijski službenici Policijske stanice Šipovo, 28.05.2020. godine, oko 20,40 časova, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, u mjestu Sokolac, opština Šipovo, izvršili su kontrolu putničkog automobila „Passat“ kojim je upravljalo lice A.G. s kojim se u vozilu kao saputnica nalazila A.R. iz Šipova.

Pošto je lice A.G. odavalo sumnju na prisustvo opojnih droga u organizmu isto je podvrgnuto testiranju gdje je i potvrđeno prisustvo opojnih droga. Prilikom vizuelnog pregleda vozila, upakovano u pvc vrećici, pronađeno je 11,50 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se osumnjičeni A.G. nakon završene kriminalističke obrade otpusti na slobodu, a da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo „Omogućavanje uživanja opojnih droga“, a istom je uručen i prekršajni nalog za počinjeni prekršaj iz člana 173. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima Bosne i Hercegovine.

 

 

(MUP RS)