Predsjednik Općinskog vijeća u Lukavcu Mehmed Suljić postao je hit na internetu zbog nedemokratskog načina vođenja sjednice.
Kršenje poslovnika o radu česta je pojava u izvršnim i zakonodavnim tijelima od najnižeg do najvišeg nivoa u Bosni i Hercegovini. Ovaj negativan trend duži vremenski period prisutan je i u Općinskom vijeću u Lukavcu gdje određeni vijećnici nerijetko ukazuju na brojne nepravilnosti.

Na posljednjoj sjednici vijeća žustra rasprava je vođena između načelnika Lukavca Edina Delića i predsjednika Općinskog vijeća Mehmeda Suljića.

Zbog navodnih insinuacija te iznošenja netačnih navoda od Suljića, Delić je tražio pravo na repliku koju mu omogućava poslovnik o radu Općinskog vijeća u Lukavcu, ali on to nije mogao ostvariti.

Pravo na repliku Delić u nekoliko navrata nije dobio voljom Suljića. Prvi čovjek Lukavca u jednom trenutku je uspio izaći za govornicu, poručivši predsjedniku vijeća da će napustiti sjednicu.

“Na sramotu neka vam ovo ide, gospodine predsjedavajući. Puno toga bih imao kazati, ali suzdržat ću se i javit ću vam se preko sredstava javnog informisanja. Vi ste načelniku općine uskratili mogućnost da odgovori na niz insinuacija koje ste iznijeli. To je gruba zloupotreba, kršenje prava i grub šamar građanima općine Lukavac. Danas ste prekršili svaku mjeru i mi ćemo malo drugačije razgovarati”, kazao je Delić za govornicom.

U svom maniru Suljić je odgovorio općinskom načelniku.

“Poštovani načelniče, vi imate pravo samo onda kada vam ja to kažem, jer ja sam šef”, kratko je naveo predsjednik Općinskog vijeća u Lukavcu.

Snimak dijelova sjednice proširio se i društvenim mrežama, a mišljenja građana u komentarima su podijeljena. Dok kod jednih ovakav način ponašanja izaziva smijeh, drugi ga oštro osuđuju uz pitanje da li postoji bilo kakva vrsta sankcija za takvo ponašanje.

Pojavio se novi SLJEF, Mehmeda sljefa za prijesenika…. Imal kraja brate ovim svim personama

Posted by Raja sa biroa on Četvrtak, 28. May 2020.

 

(Klix)