Antonio Pavić sa saigračima iz Željezničara opet trenira i čeka rasplet u vezi eventualnog nastavka sezone u Premijer ligi BiH.

Antonio Pavić sa saigračima iz Željezničara opet trenira i čeka rasplet u vezi eventualnog nastavka sezone u Premijer ligi BiH.

Međutim, kako je istakao u razgovoru za Sportske novosti, nije optimista:

Ne vjerujem, kočnica je svemu vanredno stanje zbog korona virusa u Republici Srpskoj. Tako govore i pišu ovdašnji mediji. Međutim, ima tu svega, nekima ni ne odgovara da se takmičenje nastavi, ali nije moje o tome suditi. Mi u Željezničaru treniramo kao da ćemo uskoro igrati iako još to nije onaj pravi trening, sve se još odvija u manjim grupama, ali dobro je da je i tako poslije svega. Kao i svi i svuda, i mi smo jedva dočekali povratak treniranju odnosno izlazak iz kućnih karantina, a što će biti drugi će odlučiti”, rekao je Pavić za Sportske novosti i zatim dodao:

“Ugovor mi istječe 26. juna i sigurno ću otići. Potražit ću novi izazov i klub za daljnu afirmaciju. Ponuda već imam, svakodnevno mi stižu, ali izabrao i odlučio još nisam. Nema ni razloga za žurbu. Iza mene je jako dobra sezona, a očito to nije prošlo nezapaženo”.

U Željezničaru je standardni prvotimac, bio važan član njegove udarne ekipe i čovjek je od povjerenja trenera Amara Osima.

“Sve će mi to ostati drage uspomene. Želju i dane provedene u njemu kao i saradnju sa trenerom Osimom zauvijek ću pamtiti. Puno dobroga sam u tom klubu doživio, čak i naučio, stekao nova iskustva i u njemu se profilisao kao igrač, ali profesionalizam zahtijeva i pomake naviše, daljni napredak u karijeri”.

KOMENTARI

Scsport.ba