Povodom maltretiranja koje su od policije u Mrkonjić Gradu doživjeli Sanel i Sabina Silić, saopćenjem se oglasila i Policijska uprava ovog grada. Njihovo reagovanje prenosimo u cijelost.

– Policijska uprava Mrkonjić Grad pokrenula je postupak utvrđivanja istinitosti navoda objava na društvenim mrežama i u medijima, a koje se odnose na navodno neprofesionalno ponašanje policijskog službnika ove uprave.Napominjemo da ova uprava nije zvanično zaprimila žalbu na postupanje policijskog službenika.

Policijska uprava Mrkonjić Grad osuđuje svaki vid neprofesionalnog postupanja od strane policijskih službenika, a Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske procesuiraće svaki vid neprofesionalnog i nezakonitog ponašanja pripadnika – navodi se u ovom saopćenju.

Podsjećamo, Sanel Silić je postavio post na Facebooku u kojem opisuje razgovor sa policijom u Mrkonjić Gradu, koji su ga zaustavili iako nije napravio prekršajem, a cijela rasprava je “začinjena” rečenicom: “Začepi govno balijsko sad ću ti ja napisati 100 KM kazne, pa ću te naučiti pameti”, koju je izgovorio jedan od policajaca.

(oslobodjenje.ba)