Alajdin Glamočić ne samo što je uspješan u svijetu medicine, on je nedavno uspješno položio ispit za filmskog redatelja. Ovaj Jajčanin s njemačkom adresom bavi se snimanjem i slikanjem više od osam godina, a kako kaže uvijek je volio da inspiriše ljude sa svojim video uradcima.

-Uvijek mi je želja bila to, da pokažem svoje umjetničko djelo, slike i video produkciju iz svoje perspektive. Mislio sam da će mi se produžiti ovaj ispit za narednu godinu radi pandemijskog stanja, ali imao sam sreće i uspješno sam obavio ispite, govori nam Glamočić.

Glamočić je ušao u historiju njemačkog zdravstva. Naime, on je januaru s timom doktora primio na hospitalizaciju prvog pacijenta zaraženog koronavirusom u Bavarskoj.

-Radim kao intenzivno anestetičar, a hobi mi je uvijek bila fotografija i video produkcija. Obavljao sam to online i dolaskom u Minhen preko Akademije MFA (München Filme Akademie), gdje ima raznih oblasti s kojima se možeš baviti, ističe on.

Bez obzira na režiju, medicinu ipak stavlja na prvo mjesto.

-Sad pokušavam da jedno i drugo radim kombinirano, teško jest, ali svaki trud se isplati. Čim se sve uz Boziju pomoć posloži, sve ću učiniti da balkansku glumu dovedem u sjaj u budućnosti, rekao je.