Nakon što je prošao glavni val korona virusa nogomet se polako vraća na evropske travnjake.

Nakon što je prošao glavni val korona virusa nogomet se polako vraća na evropske travnjake.

Nastavila se Bundesliga, uskoro će još nekoliko takmičenja, a već tri kola odigrana su u ovogodišnjem prvenstvu Farskih Otoka. Ta liga možda ne spada u najatraktivnije u Evropi, ali jučer se na utakmici Argir – HB dogodilo nešto zaista rijetko viđeno.

Gosti su slavili 5:0, a četiri gola (i jednu asistenciju) upisao je 21-godišnji napadač Adrian Justinussen. Ne bi ni to bila toliko velika vijest da Justinussen nije sva četiri gola zabio u 14 minuta. Ne bi ni to bila toliko velika vijest da čak tri od svoja četiri gola Justinussen nije postigao iz slobodnih udaraca, a jedan sa čak 40 metara.

Justinussen je u 5. minuti asistirao Dalbudu za vodstvo HB-a, a tri minute kasnije zabio je strašnim udarcem iskosa s lijeve strane s 22 metra. Pomogao mu je malo i domaći golman koji je loše reagirao, baš kao i u 12. minuti kad je Justinussen zabio iz slobodnjaka s desne strane s 20-ak metara.

Gosti su u 16. dobili crveni karton, ali to nije spriječilo HB-ovog napadača da minutu kasnije sa 40 metara još jednom probije Eydesteinssona, kojeg je ovaj put prevario i živi zid od kojeg se lopta nezgodno odbila. Konačno, najluđih 13 minuta u karijeri Justinussen je završio u 21. kad je fantastičnom solo akcijom i još boljim udarcem s 15-ak metara zakucao loptu u rašlje za, pokazalo se, konačnih 5:0.

Golove talentovanog nogometaša pogledajte OVDJE:

KOMENTARI

Scsport.ba