Bajram je radost za srce i dušu svih vjernika, koji se dijeli s porodicom, rodbinom, komšijama, prijateljima i svim ljudima dobre volje.

Na području Medžlisa Islamske zajednice Jajce, koji obuhvata općine Jezero, Šipovo i naravno Jajce bajram-namaz klanjalo se na 26 mjesta, a u samom gradu na pet i to u Esmi sultaniji, Hadadan, Sinan-begovoj, Ibrahim-begovoj te džamiji na Volijaku.

Centralna bajramska manifestacija je održana u džamiji Esme sultanije, gdje je bajram-namaz predvodio prof. Zehrudin ef. Hadžić, glavni imam MIZ Jajce i Ramiz ef. Kahrić.

Redakcija portala Jajce Online povodom Ramazanskog bajrama svim muslimanima upućuje iskrene čestitke sa željom da praznici budu vrijeme mira, zbližavanja, milosti i međuljudske tolerancije, a najviše od svega, da budu provedeni u dobrom zdravlju, porodičnom zajedništvu i plemenitom darivanju.

Svima koji slave ovaj praznik redakcija portala želi da ga provedu u dobrom zdravlju, porodičnoj sreći, miru i blagostanju, te da šire ljubav i povjerenje.

U nadi da će dani koji dolaze donijeti više radosti i zadovoljstva – Bajram šerif mubarek olsun!

Ramazanski bajram traje tri dana, nedjelju, ponedjeljak i utorak. Podsjećamo da se drugi dan Ramazanskog bajrama obilježava kao Dan šehida.

 

(Jajce Online)