Vlada Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) donijela je na današnjoj sjednici odluku o smanjenju plaća proračunskim korisnicima za svibanj i lipanj ove godine.

Predsjednik Vlade ZHŽ-a Zdenko Ćosić kazao je da je riječ o odluci iz tzv. korona zakona, prema kojoj je proračunskim korisnicima plaća smanjena za deset, odnosno 20 posto.

“Ta odluka se odnosi na utvrđivanje plaća, odnosno smanjenje plaća proračunskim korisnicima za spomenuta dva mjeseca, što je bila jedna od mjera vlade kako bi se dio sredstava mogao usmjeriti na one najpogođenije”, rekao je Ćosić.

Vlada je utvrdila tekst Izvješća o izvršenju Proračuna ZHŽ-a za prošlu godinu te ga uputila u daljnju skupštinsku proceduru.

Usvojena je i Odluka o kriterijima i odobravanju isplate sredstava utvrđenih Proračunom za odgoj i obrazovanje djece s poteškoćama u razvoju te Odluka o prijenosu sredstava Studenskom centru u Mostaru. Iznos sredstava namijenjenih za te dvije stavke bit će utvrđen nakon saznanja o točnom broju studenata, odnosno djece s poteškoćama u razvoju.

Također je usvojena Odluka o dopuni Odluke o donošenju Programa utroška sredstava za poticanje razvoja gospodarstva, Odluka o davanju suglasnosti na Financijski plan Agencije za privatizaciju ZHŽ za 2019. godinu, Izvješće o radu Agencije za privatizaciju ZHŽ za 2019. godinu i Program rada Agencije za privatizaciju za ovu godinu.

bhrt.ba