Policijski službenici Policijske stanice Šipovo, 20.05.2020. godine, lišili su slobode lice inicijala T.K. iz Šipova zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Omogućavanje uživanja opojnih droga“.

Naime, policijski službenici Policijske stanice Šipovo, 20.05.2020. godine, oko 18,20 časova, prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, u ulici Rade Marjanca, opština Šipovo, zatekli su lica inicijala D.K., V.M., T.K., S.K. i N.B. svi iz Šipova kako konzumiraju opojnu drogu marihuanu koju su odbacili prilikom nailaska policijskih službenika.

Na licu mjesta pronađen je odbačeni „džoint“ u kojem se nalazila zelana biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Izvršen je vizuelni pregled putničkog automobila „Peugeot“ koje koristi lice N.B., a kojim su navedena lica došla na lice mjesta, i tom prilikom u vozilu je pronađena manja količina opojne droge koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Operativnim radom došlo se do saznanja da je pronađena opojna droga pripadala T.K. koji je lišen slobode.

O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se osumnjičeni T.K. nakon završene kriminalističke obrade otpusti na slobodu, a da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo „Omogućavanje uživanja opojnih droga“.  Licima V.M., N.B. i D.K. uručeni su prekršajni nalozi za počinjeni prekršaj iz člana 17. Zakona o javnom redu i miru, konzumiranje opojne droge.

 

 

(mup rs)