Javna predškolska ustanova Dječiji vrtić ”Bare” Jajce od 21.05.2020. ponovo je počela s radom. Na radost uposlenika, ali i djece i roditelja vrata našeg vrtića su ponovo otvorena.
U periodu od 18.03.2020. do 18.04.2020. rad vrtića je bio organiziran online.

Odgajateljice su na Facebook stranici vrtića objavljivale aktivnosti, a roditelji su slali video zapise i dječje radove i međusobno dijelili iskustva. U vrijeme pandemije koronavirusa Covid 19, roditeljima i djeci je pruženo više prostora za obiteljska druženja i slobodnu igru.
Iako se činilo da vrtić ne radi, ovo vrijeme smo iskoristili za detaljno čišćenje prostora unutar vrtića i igračaka, te uređenje dvorišta.

Prema Instrukcijama za rad u predškolskim ustanovama KSB radi sprječavanja širenja pandemije koronavirusa, mjerama Zavoda za javno zdravstvo KSB i kantonalnog stožera Civilne zaštite vrlo je važno dobro organizirati prijem djece, te rad odgajatelja i drugih uposlenika.

Na Facebook stanici vrtića objavili smo upute i protokol postupanja za roditelje, kako bi ih roditelji pravovremeno pročitali i pristali na posebne uvjete prilikom dolaska djeteta u vrtić.

Kolektiv vrtića, ali i roditelji pokazali su veliku odgovornost i pridržavaju se navedenih mjera, poput mjerenja temperature djeci, dezinfekcije obuće, održavanje razmaka, te poštivanje dogovorenog vremena za dolazak i odlazak djece iz vrtića.

Pred nama su dani opreza i posebnih mjera, koje ćemo skupa premašivati, te ćemo s puno ljubavi i uz podršku naših roditelja nastaviti da mamimo dječje osmijehe i s našom djecom provodimo najljepše dane njihovog djetinjstva.

Sretan nam novi početak…

Brankica Jakešević, ravnateljica JPU DV Bare Jajce

 

 

 

(Jajce Online)