Šipovačka policija privela je i ispitala juče devetnaestogodišnjeg Teodora K. iz te opštine zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga, saznaju “Nezavisne”.

Naime, policijski službenici su oko 18.20 časov u ulici Rade Marjanca, zatekli Šipovljane: D.K., V.M., T.K., S.K. i N.B. kako konzumiraju marihuanu koju su odbacili kada su vidjeli policiju.

“Na licu mjesta pronađen je odbačeni ‘džoint’ u kojem se nalazila zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu”, naveli su iz Policijske uprave Mrkonjić Grad.

Nakon pregleda pežoa koje koristi N.B., a kojim su svi došli do pomenute ulice, u vozilu je pronađena manja količina marihuane.

“Operativnim radom došlo se do saznanja da je pronađena opojna droga pripadala T.K. koji je uhapšen ali je kriminalističke obrade pušten i protiv njega će se tužilaštvu u redovnoj proceduri dostaviti izvještaj za p krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga.

“Licima V.M., N.B. i D.K. uručeni su prekršajni nalozi za konzumiranje opojne droge”, naveli su iz policije i dodali da je o svemu obaviješten jdežurni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

 

(nezavisne)