Pero Gudelj prijetio: Sjekira mi je u gepeku, glavu ću ti ugurati u wc šolju

Tužilaštvo Srednjebosanskog kantona podiglo optužnicu protiv Pere Gudelja zbog počinjenog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Općinskom sudu u Travniku, saopćeno je iz Tužilastva SBK.

Vlasniku trgovačkog centra “Fis” Vitez stavlja se na teret da je tokom  oktobra 2019. godine ozbiljnom prijetnjom ugrozio sigurnost više osoba.

U optužnici se navodi da je  sa mobilnog telefona upućivao ozbiljne prijetnje oštećenom D. B. da se ne smije približiti  njegovoj kući niti  kancelariji u kojoj je u najmu. Pisao mu je “nosam sjekiru u gepeku˝, “glavu ću ti ugurati u wc šolju”.

– Obratio se potom D .J. zaštitaru trgovačkog centra “Fis” Vitez pitajući ga ˝da li imaš nekoga tako ko ti da je nabildan i jak, a da je iz Zenice da prebije D. B., a potom je  uputio i prijetnje oštećenom Z.M. „da mora dati otkaz jer ako ne da, da će doći tjelohranitelji i izbacit će ga kroz prozor, da ne smije doći u svoj ured jer ako dođe da će ga dočekati tri tjelohranitelja” navodeći “ujutro ti Škodu lupam krampom“. Ove su poruke oštećeni shvatili ozbiljno i kod istih su izazvale strah i uznemirenje za vlastitu sigurnost, navedeno je u saopćenju.

Za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti može se izreći kazna zatvora od tri mjeseca do pet godina, piše Avaz.

Preuzeto sa Srednja Bosna