Na sjednici Vijeća ministara BiH u četvtak dopunjena je odluka koja se tiče ulaska stranaca u BiH.

Problem su imali bh. državljani koji imaju dvojno državljanstvo jer su morali plaćati kazne zbog neposjedovanja bh. putne isprave, prenosi N1.

Žalosti me činjenica da su odluku koja je vezana za ulazak stranaca u BiH tumači da se odnosi i na one koji imaju dvojno državljanstvo pa smo morali dodati još jednu tačku i nadam se da će Granična policija dobiti što prije taj dokument, rekao je ministar pravde BiH Josip Grubeša.

Istaknuo je kako je bilo puno građana koji su se vraćali u BiH i morali plaćati prekršajne naloge jer su imali bh. osobnu iskaznicu, ali putne isprave neke druge države.

Kazni više neće biti, a nije ih trebalo biti ni ranije, rekao je Grubeša.

Granice BiH su sada otvorene za poslovne ljude, a jedan od uvjeta za njihov ulazak je da imaju negativan test na Covid-19.

Grubeša je rekao kako nisu razgovarali o zračnim lukama, ali da će oni vrlo brzo biti otvoreni s obzirom na to da epidemija korona virusa jenjava.

Na pitanje je li se danas razgovaralo o proračunu ili lokalnim izborima, Grubeša je rekao da nisu te da su najviše vremena utrošilo na imenovanja kojih je bilo mnogo.

Sporno je bilo imenovanje zastupnika pred Europskim sudom za ljudska prava, Ja sam bio protiv toga da se imenuje osoba koja je od Suda BiH okarakterizirana da ne ispunjava uvjete. I dalje nemamo agenta pred Sudom za ljudska prava, a imamo blizu 1.800 predmeta koji čekaju, rekao Grubeša.

Za Središnje izborno povjerenstvo kazao je kako su članovi izabrani bez natječaja te da se ta institucija ponaša netransparentno.

Na dnevnom redu  ove sjednice bilo je 111 točaka.

(Srednjabosna.com)