Od početka pandemije, tj. od ožujka do danas na evidenciji Zavoda za zapošljavanje u Mrkonjić Gradu, zabilježeno je 28 osoba koje su izgubili posao.

Od ovog broja 13 osoba proglašeno je tehnološkim viškom, gdje je jedan poslodavac na području trgovine, dok su ostali pojedinačni slučajevi. Preostalih 15 su osobe koje su istekle ugovor o radu, od kojih je šest iz jednog poslovanja, a drugi su iz oblasti trgovine za malo i pojedinačne slučajeve.

Šefica Zavoda za zapošljavanje u Mrkonjić gradu Božani Marčeta izjavio je da je u usporedbi s gradovima u okruženju zadovoljavajuće. “Od ovih 28 ljudi koji su izgubili posao zbog pandemije 24 imaju pravo na novčanu naknadu, dok četiri osobe ne mogu napustiti to pravo” rekla je Marčeta.

Također je najavila realizaciju određenih programa zapošljavanja u narednom razdoblju.

Načelnik Odjela za gospodarstvo i financije Tomislav Todorović izjavio je kako je broj zaposlenih u općini Mrkonjić Grad završio s 3.852 travnja 3.852 radnika, što je manje od godinu dana prije.

Todorović je istaknuo kako bi Skupština Općine trebala usvojiti Program gospodarskog razvoja u okviru kojeg se nalaze komponente za zapošljavanje do kraja svibnja.

 

 

(Jajce Online)