Fudbaleri mostarskog Zrinjskog jučer su odradili testove na korona virus te čekaju rezultate istih kako bi mogli krenuti u puni trenažni proces, piše Hercegovina.info.

Fudbaleri mostarskog Zrinjskog jučer su odradili testove na korona virus te čekaju rezultate istih kako bi mogli krenuti u puni trenažni proces, piše Hercegovina.info.

Trener Plemića Mladen Žižović kaže kako je velika želja svih u klubu da se prvenstvo nastavi.

“Odrađeni su testovi i rezultati bi trebali biti sutra. Nakon toga se nadam da ćemo krenuti ozbiljnijim treninzima. Što se tiče nastavka prvenstva, čekamo odluku i spremamo se za nastavak”, kaže Žižović za hercegovina.info.

Krajnji rok za nastavak Premijer lige Bosne i Hercegovine je 7. juni, a Žižović je za to da se sve riješi na zelenom terenu. Volio bi to i zbog toga što juniori Zrinjskog zaostaju svega bod za Željezničarom.

“Mi smo svoj stav ponovili više puta. Želimo da se prvenstvo nastavi i da se stvari odluče na zelenom travnjaku u svim kategorijama. Mi smo u igri za oba trofeja, juniori su samo na bod zaostatka za Željezničarom. Želimo na sportski način pokušati završiti takmičenja. Kakve će odluke nadležnih institucija biti, mi na to ne možemo utjecati.”

Ukoliko se prvenstvo i nastavi, kako sve uklopiti s kvalikacijama za evropska takmičenja?

“Na nama je samo da se spremamo i sve spremni dočekamo. Drugi ljudi su zaduženi za organizaciju tog dijela. Činjenica je da će imati pune ruke posla da sve to organiziraju i poslože. Moramo pričekati odluke, pa se i mi možemo odrediti prema tome.”

Komentarisao je Žižović i jučerašnji napad na Slavka Petrovića u Bijeljini, koji je šokirao sve.

“Mislim da su sportski radnici, koji armiraju mlade ljude da se bave sportom, jedini svijetli primjer u ovoj državi. Svjedoci smo napada na kolegu Petrovića. Ovo je prešlo svaku granicu i za svaku je osudu. I ovim putem izražavam podršku kolegi a i svom bivšem treneru Slavku Petroviću, a mi smo se čuli još sinoć”, kazao je Žižović za kraj.

Zrinjski se nakon 22 odigrana kola Premijer lige nalazi na trećem mjestu na tabeli sa 32 boda, sedam manje od prvoplasiranog Sarajeva.

KOMENTARI

Scsport.ba