Na području opštine Mrkonjić Grad počelo je asfaltiranje lokalnih puteva. Načelnica opštine Divna Aničić sa saradnicima bila je na lokaciji Rekazi u Donjim Šehovcima, da bi se uvjerila na licu mjesta sa dinamikom radova.

Prema riječima načelnice Divne Aničić, ove godine je planirana potrošnja u iznosu od milion konvertibilnih maraka za asfaltiranje seoskih puteva, i rekonstrukciju gradskih ulica. U okviru ove građevinske sezone u seoskim mjesnim zajednica biće asfaltirano oko sedam kilometara puta, dok će se u gradu vršiti rekonstrukcija oko tri kilometra puta za trinaest ulica.

Mještanin Jovo Rekaz je izjavio da na dijelu puta koji je asfaltiran ima šet domaćinstava, i da je veoma zadovoljan što je urađen asfalt.

U Rekazima je asfaltirano 85 metara puta vrijednosti oko 7.500KM. Sredstava je obezbijedila opština Mrkonjić Grad uz učešće građana. Izvođač radova je preduzeće ”Mrkonjić putevi” d.o.o.

Osim u Rekazima asfaltirano je  i oko 270 metara puta u Stuparima i oko 70 metara na Kotoru. Vrijednost ovih radova je oko 32.000KM.

 

 

(ŠIK Radio)