“Elektrokrajina” iz Banjaluke pozvala je potrošače električne energije da od 29. aprila do 2. maja očitaju potrošnju struje i dostave im podatke telefonom ili e-mailom.

Podaci se mogu dostaviti putem besplatne info-linije 0800-50-116, putem Viber broja 066/711-490 ili e-mailom callcentar@elektrokrajina.com.

Na internet stranici preduzeća elektrokrajina.com potrošači električne energije mogu pronaći uputstvo za očitanje digitalnog brojila i pravilnu dostavu podataka, saopšteno je iz “Elektrokrajine”.

U saopštenju se navodi da će se za mjerna mjesta za koja ne budu dostavljeni podaci, primjenjivati obračun potrošnje na osnovu utrošene električne energije iz odgovarajućeg perioda u prethodnoj godini, kako je to propisano odredbama opštih uslova za isporuku i snabdijevanje električnom energijom.

Konačna količina isporučene električne energije biće utvrđena nakon sticanja uslova za pristup mjernom mjestu, čime će sva neslaganja biti korigovana u narednom periodu kako kupci ne bi bili oštećeni, dodaje se u saopštenju.

Iz “Elektrokrajine” naglašavaju da nastavljaju sa primjenom vanrednih mjera na smanjenju direktnih kontakata sa potrošačima električne energije s ciljem sprečavanja širenja virusa korona, a u skladu sa preporukama nadležnih.

bhrt.ba