Kandidat za novog predsjednika Barcelone Victor Font upozorava da bi klub mogao bankrotirati i uz moralno propadanje na koje katalonski gigant pristaje.

Kandidat za novog predsjednika Barcelone Victor Font upozorava da bi klub mogao bankrotirati i uz moralno propadanje na koje katalonski gigant pristaje.

Nesuglasice i problemi u Barceloni u posljednjim mjesecima su česta tema, a neće pomoći ni pismo kojem se upravi kluba i medijima obratio Victor Font koji će biti jedan od kandidata za predsjednika kluba.

Josep Maria Bartomeu završit će svoju drugi mandat na mjestu predsjednika Barcelone sljedeće godine i svakako će se na tom mjestu naći neko novi jer Bartomeu ne može da se kandiduje nakon dva puna mandata.

Jedan od kandidata bit će i Victor Font, prvi čovjek “Si al Futur” grupe koji je upravi kluba i medijima u ponedjeljak poslao otvoreno pismo u kojem upozorava da bi klub nakon ove krize izazvane korona virusom ekonomski mogao da bankrotira.

“Već neko vrijeme ‘Si al Futur’ upozorava Barcelonu da klub ide ka savršenoj oluju, trenutku kada će morati da zamijeni najbolju generaciju u fudbalskoj historiji. Sve to mora da bude urađeno tako što će se sačuvati vlasništvo nad klubom u rukama njegovih članova, ali i konkurentnost u svim selekcijama i kategorijama.
Ako su ti rizici bili veliki, sada su postali ogromni. Usred smo pandemije koja će imati takve posljedice na sve sfere života i na sport da sada ne možemo sagledati njihov obim.

Uz sve to, mjesecima gledamo sramnu eskalaciju incidenata u istitucijama kluba, a svaki novi incident samo prikriva veličinu prethodnog. To je proces koji je kuliminirao prethodnih dana međusobnim optužbama članova uprave i brojnim ostavkama.

Jedini prioritet bi trebalo da bude da klub izvučemo iz krize, da se promijeni sistem upravljanja. Cijela Barselona je u riziku. Ovo nije novi problem. Vidjeli smo početak u Neymarovom slučaju, neslaganja između igrača i uprave su izlazila u javnost, društvene mreže su samo potvrdile veličinu skandala.

Ako dodamo slabu sportsku politiku, raspad borda direktora i značajno smanjenje prihoda zbog pandemije, mislim da je klub u opasnosti da bankrotora uz ovo moralno propadanje na koje je pristao. Kraj”, naveo je Font u svom pismu.

KOMENTARI

Scsport.ba