Uprava Real Madrida namjerava da smanji plate fudbalerima kako bi se izbjegla finansijska kriza, prenose španski mediji.

Uprava Real Madrida namjerava da smanji plate fudbalerima kako bi se izbjegla finansijska kriza, prenose španski mediji.

Mada je Kraljevski klub pokušao da izbjegne ovu meru, na kraju je odlučeno da igračima budu smanjene plate. Ipak, bit će to u znatno manjoj mjeri nego što je to bio slučaj u Barceloni i Atletico Madridu.

Naime, fudbalerima sa stadiona Santiago Bernabeu prihodi će biti smanjeni za svega 12 posto. U slučaju da se prvenstvo prekine, zarade će biti smanjene za 20 posto.

Ipak, igrači nisu saglasni ni sa ovako minimalnim umanjenjem plate, što je svakako iznenađujuće jer se radi o niskom procentu. Podsjećamo, fudbalerima Barcelone su primanja smanjena za čak 70%.

“Smatram da bi svi trebalo da dobiju kompletne plate, te da onda sami odluče šta će s novcem. Svako treba da pomogne gdje je potrebno, a mnogo je takvih mjesta”, rekao je Toni Kross.

Kraljevski klub se nije zvanično oglasio po ovom pitanju.

Podsjećamo, u petak je La Liga pozvala klubove da se odluče na ovaj korak zbog teške finansijske situacije sa kojom se suočavaju svi u španskom fubalu.

Sindikat fudbalera AFE se usprotivio tome, navodeći da će igrači braniti svoja prava.

LALIGA

KOMENTARI

Scsport.ba