Da su teška vremena ogledalo dobrote i potokaz prema humanosti svakodnevno nam potvrđuju brojni pojedinci, organizacije i udruženja iz cijele Republike Srpske.

Jedni od takvih su i članovi „AUTO KLUBA PLIVA 4X4“ iz Šipova, koji su se prethodnih dana stavili na raspolaganje svojim sugrađanima, ali i stanovnicima susjedne opštine Mrkonjić Grad, u kojoj imaju dosta svojih članova.

Oni su svojim terenskim vozilima stigli do teško pristupačnih terena i socijalno ugroženim porodicama u Šipovu i Mrkonjić Gradu donirali pomoć u vidu osnovnih životnih namirnica.

Kako saznajemo, članovi „AUTO KLUBA PLIVA 4X4“ iz Šipova dio sredstava za jednokratnu pomoć prikupili su sami, a dio je donirala i lokalna zajednica.

– Divićemo se njihovoj odluci da ove nedjelje ne napune rezervoare već nečiji frižider. Danas iza njih nisu ostajale pogrdne riječi zbog buke i brzine, već iskrena zahvalnost ljudi kojima je ova pomoć došla u pravi čas – jedan je od komentara koji je ostavljen na društvenim mrežama nakon pomenutih humanitarnih aktivnosti.

 

 

(See Srpska)