Društvenim mrežama kružili su razni apeli kako bi se odala počast i zahvalnost medicinskim radnicima, koji se žrtvuju u ovim danima kada se naša država i cijeli svijet bore s koronavirusom.

Jednu neobičnu akciju pokrenuo je bračni par Ensad i Suada Tatarević iz Bareva kod Jajca, koji se više od 20 godina bave pčelarstvom.

Naime, pozvali su sve pčelare s područja jajačke općine da doniraju med za sve „heroje“ u bijelom u Jajcu u kojoj je učestvovalo 11 gazdinstava koja se bave proizvodnjom meda te su donirali 20 kilograma.

-Akcija pokrenuta u ime Boga, da i mi damo svoj doprinos u borbi protiv koronavirusa  Pošto su doktori najizloženiji i najpotrebniji naciji trebamo ih podržati – rekao je Ensad Tatarević.

Ovaj pčelar navodi ako je imunitet dobar i organizam jak lakše će prebroditi i izdržati bilo koju bolest

-Uz oficijelnu i narodnu medicinu preporučujemo pčelinje proizvode jer je to prirodna hrana i zdravstvena preventiva. Na taj način jačamo u organizmu odbrambene mehanizme tj. jačamo imunitet – rekao je on.

Probajte živjeti s pčelinjim proizvodima i osjetite razliku, poručuju Tatarevići kako da se poboljša zdraviji način života.

-Kao sto je i Hipokrat rekao: “Hrana neka ti je lijek i lijek neka ti bude hrana.” Zbog toga smo odlučili pokrenuti ovu akciju, te dati svoj doprinos ljudima koji su na prvoj liniji odbrane u borbi protiv koronavirusa. Želimo biti društveno odgovorni građani, te pozivamo ostale koji su u mogućnosni, da na bilo koji način daju svoj doprinos – rekao je Ensad Tatarević za kraj našeg razgovora.

U ovoj akciji prikupljeno je 20 kg meda, te 4 kg imuno meda, a inicijatori se zahvaljuju svima koji su se odazvali ovoj akciji.

Spisak pčelara koji su donirali med za Dom Zdravlja Jajce i Opću bolnicu Jajce:

– Redžić Haris 2 kg

– Šahman Muharem 2 kg

– Šahman Hajro 1 kg

– Turanović Fikret 1 kg

– Julardžija Salih 2 kg

– Majdanac Safeta 2 kg

– Žužo Omer 2 kg

– N. N. osoba 2 kg

– Delić Saudin 1 kg

– Nišić Stanislav 1 kg

– Čajo Sedžad 1 kg

– PPG “Tatarević” :

  • 3 x med 1 kg
  • 2 x imuno med 500 g.
  • 2 x propolis med 500 g.
  • 2 x med s voštanim poklopcima 500 g.
  • 2 x med s matičnom mliječi 500 g.

 

 

(Jajce Online)