U skladu sa naredbom Federalnog štaba civilne zaštite, obavještavamo građane na području Općine Jajce da su počev od 26.03.2020. godine otvorene telefonske linije za pružanje psihosocijalne pomoći, te će iste biti dostupne građanima 24 sata.

Građani koji budu imali potrebe za ovim uslugama mogu se obratiti na sljedeće brojeve telefona:

030 654-532 AKTIVAN OD 07.00 DO 15.00 SATI
063 780-097 AKTIVAN OD 15.00 DO 07.00 SATI.

Ponovo apelujemo na sve građane Općine Jajce da se strogo pridržavaju preporuka nadležnih organa, a posebno onih koje se odnose na održavanje lične higijene i higijene životnog prostora, ograničenja kretanja i izbjegavanja boravka u zatvorenim prostorima i većim grupama, te maksimalno poštovanje mjera o samoizolaciji.

Naše zdravstvene službe, a posebno Higijensko-epidemiološka služba čine maksimalne napore da se epidemiološka situacija na području naše općine drži pod kontrolom. U saradnji sa Općinskim štabom civilne, Općom bolnicom Jajce, svim javnim preduzećima na području naše općine, Policijskom upravom Jajce, te našim volonterima činimo sve kako bi smo zaštitili zdravlje naših građana.
Navedeni napori bili bi uzaludni da nam Vi, naši građani svojom odgovornošću i disciplinom ne pomažete u ovoj teškoj situaciji.
Prema tome, još jednom Vas molimo da ostanete ustrajni i pridržavate se svih preporuka i naredbi kako bi zajednički izdržali.

S poštovanjem, DIREKTOR
Hrnjić dr. Mirzet

 

 

(Jajce Online)