Fudbaler milanskog Intera, Ashley Young, objasnio je ljudima u kakvoj se situaciji nalazi Milano i generalno Italija u borbi protiv korona virusa.

Fudbaler milanskog Intera, Ashley Young, objasnio je ljudima u kakvoj se situaciji nalazi Milano i generalno Italija u borbi protiv korona virusa.

Young je objasnio ozbiljnost pandemije korona virusa, a onda i podijelio važne savjete za borbu.

“Zdravo svima. Želio bih sa vama da podijelim neke svoje misli jer sam trenutno u Italiji koja je eipcentar virusa.

Realno gledano, supermarket je trenutno najrizičnije mjesto, tu je najlakše raširiti virus ili ga ‘pokupiti’. Kada o tome razgovaram sa porodicom i prijateljima, zvuči kao da je odlazak po hranu potpuna ludost. Zapamtite, karantin znači karantin.

U Italiji je odlazak u supermarkete iznenađujuće miran, nema svađe oko hrane, nema praznih polica i svakako nema osoblja koje vas ograničava po pitanju šta i koliko možete da kupite. Uglavnom po jedna osoba obavlja kupovinu za domaćinstvo.

Molim vas da pročitjate ovo i da podijelite i sa drugima kako bismo pobijedili ovu globalnu krizu.

Nemojte juriti u markete da kupujete ono što vam ne treba, ne gomilajte namirnice. Broj ljudi koji mogu da budu u radnji je ograničen, sačekajte strpljivo svoj red.

Ukoliko treba da se vozite liftom, dvije osobe u isto vrijeme – to je maksimum. I tada treba da stojite na suprotnim stranama, nemojte disati jedni ka drugima, posebno ako se ne poznajete.

Uvijek koristite rukavice, od momenta kada izađete iz automobila ili kuće. Ne želite da dodirujete ništa što je neko drugi dodirivao. Ne skidajte rukavice dok se ne vratite u automobil ili u stan.

Koristite masku ili šal da pokrijete usta i nos.

Uvijek držite odstojanje. Kada stavljate stvari na kasu, stavite kolica iza vas, tako da onaj ko dolazi ne može da vam se približi, vi sami također morate da držite odstojanje od onoga ko je u redu ispred vas.

Ovo možda zvuči grubo, ali svakoga ko ne živi sa vama u domaćinstvu tretirajte kao osobu koja ima virus. Jednostavno ne možete da znate.

Najvažnije – ostanite sigurni. Mi se ponašamo ovako, mislim da to nije pretjerivanje nego način da se ostane zdrav. I zapamtite i drugi treba prema vama ovako da se ponašaju. Nije ružno, to je jedini način da pomognete u spašavanju života”, poručio je Young putem Twittera.

KOMENTARI

Scsport.ba