Engleska Premier liga odložila je takmičenje do 4. aprila za kada je najavljena nova procjena situacije i odluka o nastavku takmičenja.

Engleska Premier liga odložila je takmičenje do 4. aprila za kada je najavljena nova procjena situacije i odluka o nastavku takmičenja.

Kako prenosi Sky Sport, svi klubovi bili su složni u odluci da takmičenje treba da bude zaustavljeno, ali se razmimoilaze u stavu šta treba da se dogodi nakon 4. aprila.

Neki klubovi Premiershipa smatraju da još postoji šansa da takmičenje bude završeno ako počne ponovo 4. aprila, dok su drugi mišljenja da fudbala neće biti do avgusta i početka nove sezone.

Za isti izvor visoki zvaničnik jednog kluba rekao je da je 75 posto uvjeren da nastavka sezone neće biti. U anonimnoj izjavi za Sky Sport rekao je:

“Ne vidim nikakvu šansu da nastavimo da se takmičimo za tri sedmice. Ova situacija se neće razrješiti mjesecima i vjerujem da je sada pod znakom pitanja i početak sljedeće sezone. Rekao bih da su šanse da sezona ne bude završena 75 posto. Mnogo je važnih pitanja na koja moramo da odgovorimo. Za početak da li će iko biti šampion, da li iko ispada i da li neko ulazi u Premier ligu. Mnogo je klubova u sve četiri lige će imati finansijske probleme”.

Premijerligaši, kao i svi drugi, čekaju sastanak UEFA koji je zakazan za utorak. Tada će biti donijeta odluka o sudbini baraža za Evropsko prvenstvo, Evropskog prvenstva, Lige prvaka i Evropske lige.

Ukoliko odluka bude da se Euro otkazuje to će državnim šampionatima dati dodatno vrijeme da završe takmičenja, ali ostaje da se vidi i kakav će stav klubova i igrača biti po pitanju odluke da igraju tokom ljeta.

PREMIERSHIP

KOMENTARI

Scsport.ba