U moru ružnih i apokaliptičnih tema i vijesti stiže nam jedna pozitivna, koja ulijeva nadu da još uvijek postoje dobri ljudi koji su spremni pomoći. Naime, naš sugrađanin Suad Ćosić koji živi u teškim i nehumanim uvjetima dobio je posao, a njegova tužna priča doživjela je sretan kraj.

“Dobio sam posao!! Ja i moja supruga smo bili kod načelnika općine Jajce, Edina Hozana i od ponedjeljka počinjem raditi u “Gradskoj čistoći.” Uskoro ćemo dobiti i struju i vodu. Hvala vam za video i pomoć od srca.”

Ovo su bile riječi Suada Čosića koji je telefonski kontaktirao Ivana Džepinu, urednika portala Adrenalin.ba koji su nedavno napravili priču o ovoj četveročlanoj porodici.

-Prije nešto više od mjesec dana objavili smo video prilog o obitelji Čosić iz Jajca koja živi u nehumanim uvjetima bez struje, vode, i bez stalnog zaposlenja Suada kao glave obitelji. Video je prenio i naš bratski portal Jajce Online, istakao je Džepina te dodaje:

Tada smo napisali: “Ova tužna priča može doživjeti svoj sretan kraj ukoliko bi se javio poslodavac koji bi u radni odnos primio Suada Čosića! Bio bi to naš najveći uspjeh kao portala i udruge koja se bavi humanitarnim radom…”

Potrebna pomoć porodici Ćosić iz Jajca

Potrebna pomoć porodici Ćosić iz JajcaOva tužna priča može doživjeti svoj sretan kraj ukoliko bi se javio poslodavac koji bi u radni odnos primio Senada Čosića

Posted by JAJCE ONLINE on Nedjelja, 9. Februar 2020.

 

Pomažu od vlastitih sredstava

Udruga i neprofitni bh. portal Adrenalin.ba je informativnog, edukativno te humanitarnog karaktera čije se uredništvo nalazi u mjestu Nova Bila, općina Travnik.

Zasnovan na ljubavi prema adrenalinu, motociklima, edukaciji, pozitivnoj energiji, i prije svega humanitarni rad. Portal koji isključivo njeguju pozitivne vrijednosti i informira o događajima koje doprinose antistresnom ambijentu.

Grupa prijatelja koji su ujedno i članovi „Free Riders“ iz Travnika pokrenuli su brojne akcije u gradovima srednje Bosne.

Bajkeri su jedna velika porodica koja počiva na principu istinskog poštovanja i brige jednih za druge bez obzira na vjeru i naciju.

Pomoć najugroženijim članovima naše društvene zajednice je njihova glavna misija, a u budućnosti žele biti prepoznatljiv pozitivan simbol Nove Bile, kao i općine Travnik. Veliki broj bajkera, kako u BiH, tako i u regionu, daju im punu podršku u njihovom radu i na tu činjenicu oni su izuzetno ponosni.

 

Više informacija o njihovim humanim misijama možete pratiti putem njihove zvanične FB stranice.

 

 

(Jajce Online)